Hlavní obsah

Dopadený řidič v USA už ležel na zemi, policista jej přesto kopl do hlavy

– El Monte
Novinky,

Neúměrné násilí vůči řidiči Richardu Rodriguezovi, který porušoval předpisy a ujížděl, použili kalifornští policisté. Přestože si lehl na zem na břicho s roztaženými končetinami, jeden policista ho kopl do oblasti hlavy. Jeho kolega ho pak několikrát udeřil do boku.

Článek

Stíhání stříbrného sedanu začalo ve městě El Monte ve středu kolem 13:30 místního času. Řidiče, který v úseku s rychlostí omezenou na 30 mil, jel 80 mil za hodinu, se snažili policisté zastavit, ale on jim začal ujíždět, projel další tři města Baldwin Park, South El Monte a Pico Rivera. Kličkoval, vjížděl na chodník a na dělící pás a jen těsně minul několik vozů.

Rodriguez také projel křižovatku na červenou a nakonec vjel do protisměru. Tam zastavil poté, co zavadil o další vůz. Vyběhl z vozu a utíkal mezi domy. Jakmile viděl, že policisté běží za ním, na jedné zahradě si lehl na zem a roztáhl končetiny, uvedla místní rozhlasová a televizní stanice KTLA, která stejně jako NBC zveřejnila záznamy z honičky i z jejího finále. Zasahující policista, který k Rodriguezovi přiběhl jako první, nedbal na to, že se dopadený evidentně vzdává, a prudce jej kopl přímo do hlavy.

Rodriguez je v podmínce

Na začátku honičky na dálnici i v ulicích města, která trvala celkem půl hodiny, byli v unikajícím voze původně tři lidé. Jeden z cestujících během úniku cosi vyhodil, předmět se však policii nepodařilo zajistit. Pak z vozu vyskočil jeden z cestujících, řidič se spolujezdcem ale uháněli dál.

Zadržený Rodriguez je podle policie členem pouličního gangu a je v podmínce.

Ani to však nedovolovalo policistům použít násilí vůči muži, který se už strážcům zákona nijak nebránil. Velitel policie v El Monte Tom Armstrong uvedl, že "prošetří všechna fakta“, než se k případu vyjádří. "Nevím, co se odehrávalo v hlavě zasahujícího policisty,“ okomentoval jen situaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám