Hlavní obsah

Obama chce po vládě škrty ve výši sto miliónů dolarů

Washington

Americký prezident Barack Obama po návratu z Trinidadu a Tobaga, kde se účastnil summitu amerických států, upřesní svá víkendová slova o nutných škrtech ve vládních výdajích. Jednotlivá ministerstva a vládní agentury mají dohromady snížit ve výdajích sto miliónů dolarů během devadesáti dnů.

Článek

Obama vyzve ke snížení výdajů na prvním zasedání kabinetu, které se uskuteční v pondělí. Dva vysocí úředníci uvedli, že peníze by měly být ušetřeny během devadesáti dnů. Podle nich jde o "Obamův příspěvek projít řádek po řádku rozpočet a snížit výdaje,“ které kritizuje opozice i příspěvek k "reformě vlády“.

Bílý dům tak chce ukázat svoji odpovědnost, i když sto miliónů je jen kapka v rozpočtovém moři 3,67 biliónu dolarů.

Obama už má některé návrhy na snížení výdajů. Například ministerstvo pro vnitřní bezpečnost může ušetřit 52 miliónů během pěti let, když bude nakupovat kancelářské potřeby ve velkém objemu. Ministerstvo zemědělství zase může přesídlit 1500 zaměstnanců ze sedmi budova do jedné. To bude během patnácti let znamenat úsporu 62 miliónů dolarů. Rozhodnutí úřadu pro záležitosti veterán přesunout nebo zrušit 26 konferencí přestavuje úsporu 17,8 miliónu dolarů. Úřad navíc více začal používat videokonference.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám