Hlavní obsah

Hromadná srážka v Kalifornii si vyžádala dva mrtvé

Novinky, LA Times
Los Angeles
Aktualizováno

Dva lidé zahynuli ve středu při bizarní havárii v kalifornském městě La Caňada Flintridge, kde řidič kamiónu převážejícího na dvoupatrovém návěsu osobní vozy sjel ze silnice a narazil do řady obchodů. Nejvíce postiženo bylo knihkupectví. Při nehodě zemřeli dva lidé v malém červeném kompaktu, který byl kamiónem smeten ze silnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řidič kamiónu nezvládl zatáčku na mimoúrovňovém křížení Foothill Boulevard dálnice Angeles Crest asi 25 km severovýchodně od Los Angeles. Narazil do knihkupectví, ale část jeho nákladu také poškodila sousední provozovnu manikúry a vinárnu. Naboural pět dalších vozidel.

Kromě dvou obětí bylo při nehodě 12 lidí zraněno, lehčí zranění utrpěl i řidič kamiónu, jeho spolujezdec vyvázl bez zranění.

Podle svědků kamión projel knihkupectvím a prorazil zadní stěnu nehtového studia. Knihkupectví, do kterého vůz narazil, má narušenou statiku. Hasiči se z něho snažili vrak vyprostit tak, aby se stavba nezřítila.

Místní úřady si stěžují, že kalifornské ministerstvo dopravy doposud neupravilo sjezd z dálnice, kde se 5. září stala podobná nehoda a který využívají stovky nákladních vozů denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám