Hlavní obsah

Obama dostal během internetového vystoupení 104 000 otázek

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washigton

Asi 92 000 Američanů položilo ve čtvrtek prezidentu Baracku Obamovi prostřednictvím internetu přes 104 000 otázek. Většinou se týkaly ekonomiky a Obama stačil odpovědět na sedm nejpopulárnějších otázek.

Foto: Jim Young , Reuters

Americký prezident Barack Obama při vystoupení přenášeném internetem

Článek

Téměř 70 000 lidí sledovalo vystoupení v Oválné pracovně přímo na oficiálních stránkách Bílého domu, další u televizních obrazovek. Bylo to první ze série plánovaných vystoupení prostřednictvím internetu.

Otázky pomáhali vybírat lidé, z nichž každý v průměru ohodnotil 36 otázek. Některé dotazy ale dostal prezident od přítomného publika.

Dotazy se týkaly zejména hospodářství. Na otázku, zda Obama v době rostoucí nezaměstnanosti přinutí k návratu do USA firmy, které se kvůli nižším výdajům přestěhovaly za hranice, odvětil záporně a dodal, že je potřeba nová místa vytvořit. Jako příklad uvedl oblast obnovitelných zdrojů energie.

Další otázky se týkaly zdravotnictví a školství. Na dotaz možnosti legalizace marihuany uvedl, že si nemyslí, že by to byla dobrá strategie na oživení ekonomického růstu.

Foto: Jim Young, Reuters

FOTO: Jim Young, Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám