Hlavní obsah

Schwarzenegger nařídil stáhnout vlajky kvůli mrtvým policistům

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oakland

Kalifornie drží smutek. V Oaklandu v sobotu 26letý Lovelle Mixon, který byl na útěku před úřady, zastřelil čtyři policisty a způsobil tak největší masakr v místních policejních řadách. Guvernér Arnold Schwarzenegger nařídil stáhnout vlajky na státních budovách na půl žerdi.

Článek

Mixon nejprve zaútočil na dvojici policistů na motocyklech, kteří chtěli provést rutinní kontrolu jeho vozidla. Zřejmě nechtěl zpět do vězení, které ho v případě odhalení čekalo. Loni totiž porušil pravidla podmínečného propuštění. Jeden policista byl na místě mrtev, druhý zemřel o den později v nemocnici.

Při policejním zátahu na mladíka v bytě jeho sestry, kam se schoval, pak zemřeli další dva policisté. Mixon je zastřelil kalašnikovem, který vyměnil za předchozí poloautomat. Při razii byl postřelen ještě jeden policista, kulka ho zasáhla do levého ramene. Měl štěstí, protože další, odraženou střelu zastavila jeho helma. Mixon byl nakonec zastřelen.

Úřady stále nechápou motivy Mixonova chování. V případě odhalení mu totiž hrozilo jen šest měsíců za mřížemi.

Mixon putoval do vězení v roce 2002 poté, co ho soud uznal vinným z napadení a ozbrojené loupeže v San Francisku. O pět let později ho pustili na podmínku, kterou však porušil, a šel znovu za mříže na devět měsíců. Loni v listopadu ho znovu propustili na podmínku, kterou před třemi týdny zase porušil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám