Hlavní obsah

VIDEO: Před koncertem Iron Maiden se strhla masová bitka kvůli lístkům

Novinky, Vladimír Michna, SkyNews
BOGOTA
Aktualizováno

Monstrózní koncert metalové kapely Iron Maiden v kolumbijské Bogotě skončil v sobotu pro spoustu posluchačů v slzách poté, co zoufalí fanoušci bez lístků rozpoutali ve městě nepokoje. Přes 100 lidí bylo zatčeno policií.

Foto: Polívka Tomáš , ČTK

Zpěvák Bruce Dickinson s britskou kapelou Iron Maiden

Článek

Nepokoje v hlavním městě Kolumbie začaly několik hodin před začátkem koncertu, který navštívilo několik desítek tisíc lidí. Na fanoušky, ktěří se snažili dostat na show bez lístku, policie použila slzný plyn. Podle kolumbijských médií byl jeden z policistů zasažen do hlavy poté, co jej trefil kámen hozený jedním z fanoušků.

Podle policie zůstalo 44 lidí po zatčení v policejních celách. Budou obviněni z ničení veřejného majetku. Místní úřady v Bogotě nyní diskutují, zda se budou v Bogotě v budoucnu další velké koncerty nadále konat.

Manažer Iron Maiden Rod Smallwood zdůraznil, že pouze menšina fanoušků byla v bitkách zainteresována a vyjádřil se proti rušení podobných akcí ve městě.

Zpěvák Bruce Dickinson s britskou kapelou Iron Maidenfoto: ČTK/Polívka Tomáš

“Odmítáme takové chování hrstky lidí. Poškozují Iron Maiden, metal i skutečné fanoušky v Kolumbii a pouze dávají bezpečnostním složkám pocit, že musí být přítomny,” řekl Smallwood.

V Bogotě hráli už dvakrát bez problémů

"Naši fandové jsou tam kvůli muzice. Rozhodně budeme chtít se do Kolumbie vrátit a budeme věřit, že úřady koncert nezakáží kvůli malé skupině potížistů, kteří většině fanoušků Iron Maiden můžou koncert pokazit.”

Podle něj Iron Maiden hráli v Parku Simona Bolívara již dvakrát, vždy pro 75 tisíc lidí, a to bez incidentu. V sobotu problémy způobilo několik “dětí” snažící se dostat dovnitř, řekl manažer kapely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám