Hlavní obsah

Nechme problémové banky padnout, vyzývá McCain

Novinky, Tomáš Reiner
WASHINGTON

Dva čelní američtí senátoři za Republikánskou stranu tvrdí, že by už přední americké banky neměly počítat s dalšími podpůrnými balíčky od vlády. Podle nich je lepší, aby ústavy zkrachovaly, než aby odčerpávaly další vládní peníze. Jedním z těch, kteří to tvrdí, je nedávný neúspěšný kandidát na prezidenta John McCain.

Článek

„Uzavřete je, ať už neobchodují. Jestliže jsou mrtvé, měly by se pohřbít,“ řekl v neděli stanici ABC Richard Shelby, přední republikán, který působí i v senátní komisi pro dohled nad bankami. „Pohřbíváme malé banky a musíme pohřbít některé velké a vyslat na trh důrazný signál,“ dodal.

Shelby žádnou konkrétní banku nezmínil, na otázku týkající se Citigroup však odpověděl: „Citi byla vždycky problémovým dítětem“.

Snahu udržet velké banky za každou kritizoval v týž den také neúspěšný prezidentský kandidát republikánů John McCain. Stanici FoxNews řekl, že prezident Barack Obama „neučinil tvrdá rozhodnutí, a to nechat tyto banky padnout.“ Současně se McCain vyslovil pro rozprodání aktiv ústavů, které se nacházejí v potížích.

Reklama

Výběr článků

Načítám