Hlavní obsah

Kanibal z kanadského autobusu je psychicky nemocný, uznali žalobci

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WINNIPEG

Muž, který loni v červenci v kanadském autobusu podřízl spolucestujícímu krk a jedl jeho tělesné části, do vězení nepůjde. Žalobci totiž nakonec uznali, že je psychicky nemocný a měl by být zbaven právní zodpovědnosti.

Článek

Jedenačtyřicetiletý Vince Weiguang Li se k vraždě o devatenáct let mladšího Tima McLeana přiznal, ale uvedl, že vzhledem ke své duševní nemoci je nevinen. Úřady ho však loni za duševně chorého neuznaly a on byl obviněn z vraždy druhého stupně. Ve čtvrtek však samotní žalobci uznali argumenty vlastních lékařů, že Li vnímá realitu zkresleně a není schopen rozlišit mezi dobrem a zlem.

Svědkové tvrdí, že Li McLeana na palubě linkového autobusu mezi Edmontonem a Winnipegem bodl svou oběť asi šedesátkrát. Následně mu podřízl krk a jal se vykuchávat vnitřnosti. Svědkové popsali, jak ho viděli nést McLeanovy uši, nos a část úst. Některé z odříznutých částí později pozřel.

Když se ho později policisté ptali, jestli chce zavolat svého právníka, odvětil jim, aby ho zabili.

Reklama

Související články

Kanadský kanibal z autobusu stojí před soudem

Dlouho očekávaný proces s mužem, který loni ubodal v autobuse jednoho z cestujících, uřízl mu hlavu a část těla oběti dokonce na místě spolykal, začal v úterý...

Výběr článků

Načítám