Hlavní obsah

New York Post se omluvil za vtip o šimpanzovi a Obamovi, ale jen někomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Americký bulvární list New York Post se omluvil za vtip o zastřeleném šimpanzovi, nad nímž policisté spekulují, kdo za něj napíše program příštího ekonomického balíčku. Kritici se do listu pustili, že evokuje historické rasistické obrázky.

Článek

New York Post se omluvil za vtip, současně ale napadl některé kritiky, že šlo o oportunistické pomlouvače.

„Středeční vtip na straně šest, který karikoval to, že policisté zastřelili šimpanze v Connecticutu, vyvolal značné kontroverze,“ uvedl v úvodu omluvy list.

Zdůvodnil, že terčem měl být „nešťastně zformulovaný ekonomický stimulační plán." „Byl ale vzat jako něco jiného, jako zobrazení prezidenta Obamy, jako vyjádření rasismu. To ale nebyl záměr a těm, kdož byli uraženi obrázkem, se omlouváme.“

Současně uvedl, že část kritiky byla útokem na list a jeho expandujícího majitele Ruperta Murdocha a že některé média toho zneužila k odvetě. „Těm není důvod se omlouvat,“ napsal New York Post.

Americká policie zastřelila šimpanze VIDEO Stream.cz

Karikaturistu Seana Delonase k vtipu napadajícímu ekonomický balíček ve výši přes 800 miliard dolarů inspiroval případ z Connecticutu, kde museli policisté zabít cvičeného patnáctiletého šimpanze, jenž napadl 55letou přítelkyni majitelky. Ta se pokusila lidoopa zneškodnit ranami nožem a lopato.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám