Hlavní obsah

Záchranáři stále hledají další těla obětí letu nad Buffalem

Novinky, CNN, BBC, alt
BUFFALO

Záchranáři na předměstí Buffala, na které v noci ze čtvrtka na pátek spadlo letadlo, stále pátrají po tělech dalších obětí. Zatím jich nalezli patnáct. Odhadují, že vypátrání dalších těl v troskách zabere ještě tři nebo čtyři dny. Další týdny potrvá identifikace.

Článek

Po tělech na místě neštěstí pátrá asi 150 lidí. "Specialisté věří, že během tří až čtyř dnů se jim podaří najít všechny těla obětí nehody," řekl vyšetřovatel Steve Chealander.

Práce ztěžuje mrazivé počasí, které na severovýchodě USA panuje. Komplikací je i pátrání mezi troskami, protože letadlo se nárazem dostalo velmi hluboko. Některé jeho části jsou pod základy domu.

Problematická bude i identifikace, protože na místě po tragédii vypukl silný požár a trosky jsou ohořelé.

Letoun spadl na dům kolmo

Letoun typu Bombardier Dash 8 Q400 spadl v pátek na rodinný dům na předměstí Clarence města Buffalo. Zemřelo 50 lidí - 49 v letadle a jeden muž v domě.

foto: Yahoo.com/Ondřej Lazar Krynek

Chealander doplnil, že podle informací z černé skříňky, která nahrává údaje o letu, spadlo letadlo na dům kolmo a nenarazilo do něj během klesání.

Uvedl také, že letadlo bylo naváděno na přistávací dráhu v jihozápadním směru, na dům ale spadlo ve chvíli, kdy bylo otočeno na severovýchod.

Trosky letadla, které se zřítilo na dům v Clarence poblíž amerického Buffala.foto: ČTK/AP

Už dříve úřady zveřejnily záznamy komunikace pilotů v kokpitu letounu. O žádných problémech se během letu nezmínili.Těsně před pádem si jen stěžovali si na to, že jim namrzají okna a také klapky na křídlech, které šly pro přistání špatně vysunout. Svědci mluvili o tom, že "letadlo se naklánělo a mělo divný zvuk."

V USA spadlo letadlo na dům, Zdroj: Reuters/Stream.cz

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: V USA spadlo letadlo na dům, 50 obětí

Dopravní letadlo se 49 lidmi na palubě se zřítilo v noci na pátek na obytný dům u Clarence na předměstí Buffala ve Spojených státech. Podle americké televizní...

Výběr článků

Načítám