Hlavní obsah

Mladý farmář skončil v rukách kanibalů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Úřady v odlehlé amazonské vesnici Envira na západě Brazílie pátrají po pětici domorodců z kmene Kulina. Domorodce viní z vraždy a kabinalismu. Jejich obětí je údajně devatenáctiletý zemědělec.

Článek

Domorodci měli mladého farmáře Ocelia Alvese de Carvalha zabít minulý týden a jeho maso pak rituálně pozřít. Policie dopadla pětici indiánů a několik hodin je vyslýchala na stanici. Zadržení ale uprchli.

Vzhledem k tomu, že brazilské zákony nedovolují bezpečnostním složkám vstoupit na indiánskou půdu, policisté nevydali ani zatykač. Není jasné, kolik lidí se na rituálním aktu kanibalismu podílelo, do džungle však ze strachu před postihem prchlo mnohem víc domorodců.

Šéf místních policistů uvedl, že se farmář s domorodci znal a v minulosti si běžně vypomáhali. Indiáni ho měli do své vesnice pozvat, od té doby muže nikdo neviděl. Jeho rodina se ho vydala do rezervace hledat a našla jeho rozčtvrcené tělo a lebku, jak visí na stromě. Indiáni se pak údajně sami chlubili, že zemědělcovy vnitřnosti uvařili a snědli.

Místní lidé jsou pohoršeni a stěžují si na zákony, které podle nich domorodce příliš chrání na úkor práv ostatních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám