Hlavní obsah

Kat mexické narkomafie rozpustil v žíravině 300 těl

– TIJUANA

Mexická policie zadržela muže, který za deset let své práce pro drogový gang rozpustil v žíravině 300 těl obětí válek narkomafie. Za své výkony Santiago Meza, jak sám tvrdí, inkasoval týdně 600 dolarů (asi 12 tisíc korun). Při své práci podle svých slov vůbec nic necítil.

Článek

Pětačtyřicetiletý Meza byl zatčen ve čtvrtek u města Tijuana. „Přinesli mi těla a já se jich měl zbavit,“ popsal náplň své práce pro mafii Meza. Pozůstatky obětí drogových válek mizely na staveništi, kam muž, o jehož práci se říkalo, že „vaří guláš“, zavedl policii i novináře.

Oněch 300 těl, která za deset let Meza zlikvidoval, údajně patřila nepřátelům mexického drogového bosse Teodora Garcíi Simentala, který se pokouší získat dohled nad tranzitem narkotik v Tijuaně.

Podle svých slov je Meza připraven omluvit se rodinám obětí.

Eskalace násilí kvůli drogám

Loni v důsledku bojů mezi znepřátelenými drogovými gangy zemřelo na mexických hranicích přes 700 lidí, v celém Mexiku to bylo 5700 lidí, což je dvakrát více než v roce předchozím.

Tento pátek byly v chladicích boxech blízko jedné policejní stanice ve státě Guanajuato nalezeny dvě lidské hlavy s oznámeními, v nichž se vyhrožuje spojencům kartelu „La Familia“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám