Hlavní obsah

Policista zastřelil cestujícího v kalifornském metru, vinen se ale necítí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OAKLAND

Bývalý člen policejního sboru sanfranciské podzemní dráhy Johannes Mehserle odmítl, že by byl vinen smrtí cestujícího. Uvedl to ve čtvrtek před soudem, přestože existuje videozáznam, jenž zachycuje, jak na Nový rok střelil do zad Oscara Granta, na jehož zádech klečel jiný policista. Grant po převozu do nemocnice zemřel. Mehserle je obviněn ze zabití.

Článek

Sedmadvacetiletý Mehserle na dotaz o vině odpovídal ve čtvrtek v soudní síni v Alamedě. Do dalšího slyšení, které bude 26. ledna, zůstane ve vazbě, uvedl soudce Robert McGuinness.

Mehserle byl zatčen začátkem týdne v Nevadě. Svou práci v policejním sboru podzemní dráhy BART v oblasti Sanfranciského zálivu po střelbě na oaklandské stanici Fruitville opustil.

Smrtelná střelba v oaklandském metru vyvolala bouři protestů. (VIDEO: Reuters/Stream.cz)

Zabití Granta vyvolalo v Oaklandu velké nepokoje, při nichž bylo zadrženo sto lidí.

První slyšení se věnovalo jen otázce viny, neprobíraly se na něm okolnosti případu. Zatím není jasné, zda se Grant zapletl do nějaké hádky nebo rvačky v metru, jak tvrdí policie metra. Na pořad se nedostala ani spekulace, že Mehserle si neuvědomil, že má v ruce pistoli, a ne taser.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám