Hlavní obsah

Nehodu boeingu v Denveru nezpůsobily brzdy

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DENVER

Odborníci z amerického národního úřadu pro bezpečnost dopravy v úterý vyloučili spekulace, že by Boeing 737, který v sobotu při přistání v Denveru sjel z dráhy, měl poruchu na podvozku nebo brzdách. Příčina nehody tak zůstává neznámá.

Článek

"Po provedení zkoušek nic neukazuje na problémy s brzdami,“ řekl Robert Sumwalt z úřadu. "Na brzdách není patrný únik kapaliny a ani jejich zadření,“ dodal. Pneumatiky ale začaly hořet.

V pondělí se objevily spekulace, že havárii mohly zapříčinit právě brzdy. Do okamžiku přistání nehlásila posádka žádné problémy, krátce poté, co stroj začal brzdit, byly patrné velké rány. Posádka žádala o možnost přerušit přistání a vzlétnout, což jí věž nepovolila.

Při přistání sjel Boeing 737 z dráhy a skončil ve strži. V tu chvíli se pohyboval rychlostí 221 kilometrů za hodinu. Zraněno bylo 38 lidí, ale nikdo nezahynul. Mezi zraněným i je i pilot, který slouží u Continetalu 11 let. Jeho psychický stav zatím neumožňuje, aby byl vyslechnut.

Reklama

Související témata:

Související články

V USA havarovalo letadlo, čtyřicet zraněných

Dopravní letadlo Boeing 737 sjelo v noci na neděli na mezinárodním letišti v americkém Denveru z dosud nezjištěných příčin z rozjezdové dráhy a začalo hořet....

Výběr článků

Načítám