Hlavní obsah

Arnold Schwarzenegger by chtěl být prezidentem USA

– KALIFORNIE

Kalifornský guvernér a někdejší filmový herec rakouského původu Arnold Schwarzenegger by se ucházel o funkci prezidenta USA, pokud by mu to umožnila změna americké ústavy. Schwarzenegger to prohlásil v neděli večer v diskusním pořadu televizní stanice CBS.

Foto: Kimberly White, Reuters

Arnold Schwarzenegger

Článek

"Vždy jsem se považoval za člověka, který se soustředí na nejbližší velký cíl," prohlásil Schwarzenegger. "Miluji výzvy. A vždy si své cíle stanovuji tak vysoko, že je téměř nemožné jich dosáhnout," dodal.

Schwarzeneggerovi v roce 2011 skončí druhé funkční období v čele nejlidnatějšího amerického státu a o znovuzvolení se už ucházet nemůže. Americká média mimo jiné spekulují, že by někdejší hvězda akčních filmů mohla kandidovat do Senátu.

Americkým prezidentem se zatím Schwarzenegger stal pouze v loňském animovaném snímku Simpsonovi ve filmu. Ve skutečnosti se o nejvyšší úřad Spojených států guvernér ucházet nemůže. Americkým občanem se sice stal už v roce 1983, ústava však dovoluje kandidaturu do nejvyššího úřadu jen rodilým Američanům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám