Hlavní obsah

Ve sněhové bouři se v Michiganu srazilo 100 aut 

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendové sněhové bouře značně zkomplikovaly dopravu v USA. Postižen je především sever a severozápad. V Michiganu se na dálnici srazilo sto aut. Ze Seattlu nelétala letadla a přerušena je i železniční doprava.

Článek

Na dálnici I-94 došlo v neděli odpoledne na západě státu Michigan k hromadné srážce. Původní zprávy uváděly, že havarovalo 30 aut, které dálnici zablokovaly, podle pondělních zpráv CNN se ale srazilo aut sto. Při nehodě zahynul jeden člověk.

„Díval jsem se před sebe a uviděl moře auta. Nepodařilo se nám zastavit. Klouzali jsem asi 15 sekund a věděli, co se stane. Narazili jsem do zadku několika vozů," řekl jeden z účastníků havárie Eric Teschke. Ten byl ve voze jako spolujezdec, jen stačil řidiči auta říci, aby zpomalil. Nebylo to ale nic platné.

Dálnice byla po havárii na několik hodin uzavřena.

Bouře ochromila provoz v době před Vánocemi, kdy je na silnicích hodně aut. Mnozí se nemohli dostat ke svým blízkým. Ze Seattlu, kde se na náledí srazily už v pátek dva autobusy, bylo o víkendu zrušeno mnoho letů. Mnozí cestující na terminálu uvízli dva dny.

Nemohli použít ani vlak, společnost Amtrack musela přerušit provoz na tratích na severozápadě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám