Hlavní obsah

VIDEO: Mexičtí poslanci se poprali kvůli dálnici

Novinky, kaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONTERREY

V mexickém Monterrey se v pondělí strhla bitka mezi poslanci. Místní deník El Norte referoval o sporu mezi stranami, který se týká stavby dálnice zvané Arco Vial Sureste a s tím spojeným provrtáním tunelu skrz pohoří Cerro de la Silla.

Článek

Zastupitelé Národní strany (PAN), kteří bojují za zrušení stavby dálnice, byli napadeni členy opoziční strany Instituční revoluční strany (PRI), již dálnici obhajují. Na podporu revolučním bojovníkům přispěchalo asi dvě stě sousedů z provincie Juarez, kteří se snažili ovládnout bitku, vyvolávali šarvátky, a fyzické útoky neměly konce.

Z davu se ozývalo fanatické skandování a pískání. Zástupci revoluční strany pracovníkům ostrahy sundali helmy a identifikační štítky. Členové PRI se svým protestem postarali o totální dopravní chaos v oblasti. Jednání bylo přerušeno. Zástupci PAN, jež má v kongresu většinové zastoupení, požaduje po mexickém guvernéru Natividadovi Gonzalezovi posilu policejních složek.

Reklama

Výběr článků

Načítám