Hlavní obsah

Na Aljašce zapálen kostel, který navštěvuje guvernérka Palinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hlavním městě amerického státu Aljašky byl zřejmě úmyslně zapálen kostel, který navštěvuje guvernérka Sarah Palinová. Podle agentury AP se Palinová omluvila, jestliže požár souvisel s její neúspěšnou kandidaturou na republikánskou viceprezidentku USA v letošních volbách. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Článek

Kostel byl zapálen v pátek večer, když uvnitř bylo několik lidí, včetně dvou dětí. Všem se podařilo před plameny uniknout. Škody na kostele odhadují úřady na jeden milión dolarů. Požár je vyšetřován jako žhářství, uvedl šéf hasičů James Steele. Odmítl však potvrdit, že útok na kostel souvisel s Sarah Palinovou.

"Zatím jsou to jen spekulace," řekl. "Nemáme žádné informace o úmyslu."

Palinová se na místo požáru přijela podívat v sobotu. Přes svého mluvčího Billa McAllistera vzkázala, že se omlouvá, jestli byl požár spojen s "nezaslouženou negativní pozorností", kterou kostel získal při její kampani na americkou viceprezidentku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám