Hlavní obsah

Američan demoloval policejní auta ukradeným nakladačem

Novinky, CNN,
CHARLOTTE

V těžké situaci se ocitla v sobotu policie v Jižní Karolíně. Muž tam ukradl desetitunový kolový nakladač a ujížděl s ním pryč. Na výzvy zastavit nereagoval a přejel přes policejní auta.

Článek

"Neměli jsme nic, co by ho zastavilo,“ uvedl šerif Bill Blanton, který nakonec dal rozkaz na muže střílet. To už zloděj napáchal ohromnou spoušť. Nejdříve mu dali znamení, aby zastavil, ale marně: „Převalil se přes jedno z našich hlídkových aut. Pak narazil do dvou dalších aut a honil náhle zástupce šerifa.

Řidič ukradeného nakladače - jak se později ukázalo, byl jím 27letý Aaron Saunders - ujížděl další dvě míle, i když mu policisté stříleli na pneumatiky. Cestou srážel stromy a dopravní značky lemující silnici.

Tragédie vyvrcholila, když stroj vjel do obytné zóny. Saunders se pokusil zničit jedno ze zaparkovaných aut, které patřilo 67letému Jamesi Brogdenovi, který pomáhal v rehabilitačním centru v Charlotte. Ten se naneštěstí vyšel podívat před dům, co se děje. Sanders ho zcela záměrně přejel. „Nebyla to náhoda,“ uvedl šerif Blanton a dodal, že pak dal rozkaz k palbě na muže v kabině nakladače.

Pak se konečně muže podařilo několikrát zasáhnout a jeho cesta skončila. Pachatel skončil v nemocnici, kde podlehl střelným zraněním. Motiv jeho činu není znám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám