Hlavní obsah

VIDEO: Silný požár v jižní Kalifornii ničil domy celebrit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA BARBARA
Aktualizováno

Kalifornské město Santa Barbara zachvátil ve čtvrtek silný požár, který zničil přes sto domů. Požár zasáhl oblast, kde v luxusních domech bydlí americká smetánka. Plameny silný vítr rychle rozšířil na plochu tisíc hektarů, obyvatelé přibližně 5 400 domů museli být evakuováni. Do akce byla povolána stovka hasičů.

Článek

Většina z domů, které lehly popelem, měla hodnotu několika miliónů dolarů. V oblasti Montecito, kterou požár zasáhl, bydlí v přepychových vilách s výhledem na moře mnoho celebrit. Pozemek tu vlastní například moderátorka Oprah Winfreyová.

   Jižní Kalifornie vyhlásila pohotovost kvůli riziku požárů. foto: ČTK/AP

Jižní Kalifornie už vyhlásila na víkend nejvyšší pohotovost kvůli riziku požárů. Ty hrozí s ohledem na nezvykle teplé počasí, sucho a silný vítr, který má podle předpovědi meteorologů foukat od pouště.

Před rokem během jediného týdne vypuklo v jižní Kalifornii 30 požárů, které zničily na 2000 domů a přiměly k evakuaci rekordního půl milionu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám