Hlavní obsah

Patnáctiletá dívka zastřelila ve škole v USA spolužačku poloautomatem

Novinky, aš, Novinky, Daily Telegraph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FORT LAUDERDALE

Američtí vyšetřovatelé ve čtvrtek obvinili z vraždy patnáctiletou studentku Teah Wimberlyovou, která ve středu zastřelila v budově střední školy ve floridském Fort Lauderdale svou stejně starou spolužačku Amandu Collettovou. Byla obviněna jako dospělá.

Článek

Wimberlyová policii sama oznámila, že zastřelila svou spolužačku. K činu ji vedly vzájemné spory. V úterý si obě dívky vyměnily několik emocionálně vypjatých SMS. Domluvily se, že se sejdou mezi dvěma vyučovacími hodinami. Setkaly se před počítačovou učebnou.

Když se Collettová odmítla se svou bývalou kamarádkou bavit, Wimberlyová vytáhla poloautomatickou pochromovanou pistoli ráže 22, kterou si přinesla do školy. Odcházející Collettovou střelila do zad.

Poté Wimberlyová odešla ze školy a z nedaleké restaurace zavolala policii, že zastřelila svou přítelkyni. Policisté našli tělo Collettové ležet na zemi. Napřed si nemysleli, že byla zasažena, protože nikde neviděli krev a nemohli najít ani průstřel. Dívku převezli do nemocnice, kde později zemřela.

Soud ve čtvrtek uvalil na dívku třítýdenní vazbu a zároveň jí přikázal podstoupit psychologické vyšetření. Podle policie šlo jen o vzájemný spor, nejednalo se tedy o případ, kdy někdo bezhlavě střílí po spolužácích.

Americký Kongres před časem zakázal nošení zbraní na školách po celých Spojených státech, ale Nejvyšší soud toto nařízení zrušil. Místní úřady mohou přijímat vlastní předpisy. V Dillardově střední škole nejsou namontovány detektory kovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám