Hlavní obsah

Ve střední části USA udeřily silné sněhové bouře

Novinky, CNN, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SIOUX FALLS

Do Spojených států dorazil první blizard nadcházející zimní sezóny. V oblasti Severních plání napadlo místy přes metr sněhu a vytvořily se několikametrové závěje. Tisíce domácností byly ve čtvrtek bez proudu a desítky motoristů zůstaly uvězněny na cestách.

Foto: Profimedia.cz

V Jižní Dakotě napadlo až 1,2 metru sněhu.

Článek

Na západě Jižní Dakoty byla situace nejhorší a místní úřady uvádějí, že někteří lidé zřejmě budou bez elektřiny několik dní. Celkem zůstalo bez proudu přes deset tisíc lidí. „V celé oblasti se vůbec nedoporučuje někam cestovat,“ dodal guvernér Mike Rounds.

Mezistátní silnici č. 90, kterou úřady uzavřely, lemovaly desítky aut, některá přes 24 hodin. Záchranáři se k uvězněným řidičům nemohli kvůli špatnému počasí dostat. Jejich posádky prý místy urazily jen necelý kilometr za hodinu.

Postižená byla vedle obou Dakot také Nebraska a Wyoming. V některých oblastech napadlo až k 1,2 metru sněhu a tvořily se až šestimetrové sněhové závěje. Školy, úřady a obchody zůstaly uzavřeny.

:. Jižní Dakota byla postižena nejvíc. Snímek je z Rapid City.foto: ČTK/AP

Reklama

Výběr článků

Načítám