Hlavní obsah

Mexičtí únosci vstříkli chlapci kyselinu do srdce

Novinky, rei, NBC
MEXICO CITY

Mexiko zmítané násilím gangů šokoval případ brutální vraždy pětiletého chlapce. Únosci ho zabili poté, co se jeho rodina obrátila s prosbou o pomoc na policii. Chlapci vstříkli kyselinu přímo do srdce.

Foto: Profimedia.cz

Únosci chlapce zabili, když se dozvěděli, že po něm pátrá policie.

Článek

Chlapec byl unesen koncem října na tržišti ve čtvrti Iztapalapa v hlavním městě Mexico City. Zemřel za tři dny, uvedl generální prokurátor Miguel Mancera.

Podle úřadů odvezl dítě jeden muž taxíkem do sousedního státu. Řidič později chlapce poznal na fotografii v televizi. Vrátil se proto na tržiště a uvědomil chlapcovy rodiče.

Únosce patřil ke skupině, která od rodiny za propuštění chtěla 300 tisíc pesos (přes 400 tisíc korun). Chlapce zabili poté, co se dozvěděli, že po dítěti pátrá policie. Podle obžaloby skupina chlapcovy rodiče znala.

V souvislosti s únosem a vraždou bylo zatčeno pět lidí, včetně sedmnáctiletého mladíka.

Případ Mexičanům připomněl nedávnou vraždu Fernanda Martiho, 14letého syna úspěšného obchodníka ve sportovním průmyslu. Martiho mrtvola byla nalezena v kufru auta poté, co jeho rodina zaplatila únoscům výkupné. V Mexiku případ oživil výzvy k zavedení trestu smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám