Hlavní obsah

Pohřebáci dostali za obchody s částmi mrtvol osm let vězení

Novinky, BBC, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PHILADELPHIA

Dva bratři, kteří ve Spojených státech prodávali části mrtvol na transplantace, stráví nejméně osm let ve vězení. Šéf organizace, které mrtvoly dodávali, bude za mřížemi minimálně 25 let. Ve čtvrtek o tom rozhodl soud v americké Philadelphii.

Článek

Louis a Gerald Garzoneové, provozovatelé dvou pohřebních ústavů a krematoria, části těl mrtvých prodávali bez vědomí pozůstalých Michaelu Mastromarinovi.

Jeho společnost Biomedical Tissue Services odebírala části těl z pohřebních ústavů ve státech New York, New Jersey a Pennsylvánie. Do pohřebních ústavů posílal svůj tým, vedený bývalou zdravotní sestrou, který těla rozřezal. Části těl pak prodával po celé zemi, nic netušící lékaři je používali při operacích kolen a pánve, nebo jako zubní implantáty.

Celkově nezákonné obchodování s mrtvolami vyneslo všem zúčastněným 4,6 miliónů dolarů (přes 90 miliónů korun). Z 244 těl, která bratři prodali, se podařilo identifikovat jen 49. Odsouzení zneužili i mrtvolu hlasatele BBC Alistaira Cookea, který v roce 2004 zemřel v New Yorku na rakovinu. Za jeho kosti utržili 11 tisíc dolarů (přes 200 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám