Hlavní obsah

Obama se přátelí s teroristy, tvrdí Palinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EASHINGTON

Republikánská kandidátka na amerického viceprezidenta Sarah Palinová zostřila kritiku demokratického kandidáta na prezidentský úřad Baracka Obamu a obvinila ho v sobotu, že se "kamarádíčkuje s teroristy". Obama její tvrzení odmítl jako "senzacechtivou politiku", píše agentura Reuters.

Článek

Tvrzení Palinové zaznělo krátce poté, co kandidát amerických republikánů John McCain označil Obamu za lháře a několik dní na to, co oba kandidáti apelovali na Kongres, aby zapomněl na zaslepenou politiku ohledně záchranného finančního balíčku 700 miliard dolarů potřebných na stabilizaci finančního systému.

"Nadešel čas, kdy je nezbytné sundat rukavičky - a ten čas nastal právě teď," řekla Palinová tisícům stoupenců na shromáždění na sportovním stadionu v kalifornském Carsonu.

Palinová citovala z článku listu New York Times zabývajícího se Obamovými kontakty s Billem Ayersem, bývalým spoluzakladatelem militantní organizace z éry vietnamské války v 60. letech s názvem Weather Underground, který je nyní profesorem illinoiské univerzity. List ale zároveň dospěl k závěru, že si Obama a Ayers nebyli blízcí. To i přesto, že žili v Chicagu v jedné čtvrti a několikrát se setkali.

Palinová vůči Obamovi přitvrdila v době, kdy se McCain snaží odvrátit pozornost voličů od ekonomiky, tedy od tématu, které Obamovi pomohlo ujmout se v průzkumech vedení v klíčových státech.

Podle Obamova mluvčího Hariho Sevugana "tým McCain-Palinová učinil v jejich diskreditované, nečestné kampani zoufalý krok vpřed... a zahájil osobnější útok na senátora Obamu".

"Místo toho, aby nabídli pracujícím Američanům a rodinám potýkajícím se s chřadnoucí ekonomikou řešení, uchýlili se ke špinavější politice a k prolhaným útokům," praví se v Sevuganově prohlášení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám