Hlavní obsah

Kvůli finanční krizi zkolaboval web amerického Kongresu

WASHINGTON

Webové stránky amerického Kongresu v posledních dnech několikrát zkolabovaly. Poprvé v neděli, když se milióny Američanů chtěli podívat na podrobnosti právě zveřejněného plánu na řešení finanční krize pomocí odkoupení špatných hypoték. Poté se zahltily e-mailové schránky zastupitelů ve Sněmovně reprezentantů, kteří v pondělí plán zamítli.

Foto: Jim Young , Reuters

Sídlo Kongresu

Článek

Stránky se poprvé zhroutily v neděli, kdy na nich byly zveřejněny podrobnosti o Bushově plánu na řešení krize, který předpokládá odkoupení špatných hypoték za 700 miliard dolarů (12 biliónů Kč).

"Během krátké doby mnoho uživatelů internetu navštívila portál, aby si to stáhla,“ uvedl ředitel komunikační kanceláře Sněmovny reprezentantů Jeff Ventura. Navštívili stránku www.house.gov, mnohým se ale nepovedlo dostat se na ni. Na obrazovce se jim objevilo hlášení "tato stránka není přístupná“.

Ventura situaci srovnal s dobou rozhlasových propagačních akcí, kdy každý desátý volající dostal toaster. Všichni volali stejnou linku a ozýval se jen obsazený tón.

Přeplněné e-mailové schránky

Dalším problémy přišly během pondělí, kdy se hlasovalo o plánu ve sněmovně. Přeplnily se e-mailové schránky zastupitelů, jimž lidé psali své názory na plán. "Víme, že jich byly milióny,“ uvedl k počtu e-mailů Ventura. "Dosud jsme je nespočítali, když jste zasažen přílivovou vlnou, taky nepočítáte kapky v ní,“ doplnil Ventura.

"E-mailů bylo tolik, že dokonce ovlivnily i zobrazování stránky www.house.gov,“ uvedl ještě Ventura. První vlnou vše neskončilo, druhá přišla hned po hlasování, ve kterém Sněmovna reprezentantů plán odmítla.

Sněmovna proto přijala mimořádné opatření. "Instalovali jsme digitální verzi dopravního strážníka,“ popsal Ventura software, který v případě zaplnění mailového serveru zobrazí na obrazovce odesilatele informaci, že poslat vzkaz není nyní možné a ať to zkusí později. Upozornil, že je to vůbec poprvé, co sněmovna musela přistoupit k takovémuto opatření regulujícímu počet přicházejících e-mailů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám