Hlavní obsah

Nová tropická bouře Kyle míří na Kanadu

MIAMI

Tropická bouře Kyle, která se ve čtvrtek zformovala nad Atlantikem, podle meteorologů v pátek zesílila a během soboty by mohla dosáhnout síly hurikánu prvního stupně. V neděli by pak mohla zasáhnout oblast Nové Anglie v USA a jihovýchodní část Kanady.

Článek

V pátek odpoledne SELČ se bouře nacházela téměř 800 kilometrů jihozápadně od souostroví Bermudy. Nyní se pohybuje směrem na severozápad rychlostí asi 29 kilometrů v hodině a doprovází ji vítr o síle téměř 100 kilometrů v hodině.

Úřady na Bermudách vyhlásily pohotovost. Portorické úřady podle agentury Reuters ohlásily, že v důsledku bouře Kyle zahynuli v zemi čtyři lidé.

Kyle je jedenáctou bouří letošní atlantické hurikánové sezóny. Předchozí tropická bouře Ike přerostla v hurikán, který se nedávno přehnal přes karibskou oblast a pobřežní oblasti Mexického zálivu. Ike si vyžádal celkem asi 130 lidských životů.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Hurikán Ike už udeřil na Kubu

Hurikán Ike, který se přehnal přes Bahamské ostrovy, už v noci na pondělí SELČ zasáhl Kubu. V nejvýchodnější části země způsobil nebývalé záplavy, přinesl vlny...

VIDEO: Hurikán Ike v Texasu ničil a zabíjel

Hurikán Ike zasáhl v sobotu ráno středoevropského času pobřeží Spojených států. Přestože při přechodu na pevninu oslabil, přinesl s sebou silný déšť a mohutný...

Výběr článků

Načítám