Hlavní obsah

V Arkansasu zastřelen šéf tamních demokratů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITTLE ROCK

Šéfa Demokratické strany v americkém státě Arkansas Billa Gwatneye ve středu v jeho úřadě ve městě Little Rock smrtelně postřelil padesátiletý útočník. Osmačtyřicetiletý Gwatney zemřel podle policie čtyři hodiny poté, co byl převezen do nemocnice, napsala agentura AP. Motiv činu zatím není znám, pachatel, jehož policie identifikovala jako Timothyho Johnsona, byl postřelen na útěku a později svým zraněním podlehl.

Foto: Reuters

Bill Gwatney

Článek

Jak informuje agentura AP, Johnson přišel ráno místního času do sídla Demokratické strany v Arkansasu a tvrdil, že tam chce pracovat jako dobrovolník. Muž se potom prodral kolem zaměstnanců úřadu, vtrhl do Gwatneyovy kanceláře a třikrát na šéfa demokratů vystřelil. Podle některých informací spolu Gwatney a Johnson prohodili několik slov, ale nedošlo prý k hádce.

Johnson se pak dal na útěk ve svém autě, ale policie jej po asi padesátikilometrové honičce dostihla. Při zatýkání kladl odpor a byl zraněn, uvedl policejní mluvčí. Později policie oznámila, že muž svým zraněním podlehl.

Johnson však prý ještě před svým útěkem hrozil se zbraní v ruce manažerovi v baptistickém centru, které leží poblíž sídla demokratů. Útočník mu prý řekl, že ztratil zaměstnaní, napsala AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám