Hlavní obsah

V Texasu popravili trojnásobného vraha

Novinky, ČTK, aš, Houston Chronicle
HUNTSVILLE

V úterý byl v Texasu smrtící injekcí popraven dvaatřicetiletý Leon David Dorsey IV za dvojnásobnou vraždu. Jeno vina byla prokázána v době, když už byl odsouzen na šedesát let ve vězení za jinou vraždu. Muž byl mimořádně agresivní, v cele smrti spáchal 95 přestupků včetně pobodání dozorce. Poprava byla vykonána smrtící injekcí.

Článek

Dvaatřicetiletý Dorsey, který si říkal Pistol Pete při loupežném přepadení obchodu s videokazetami Blockbuster o velikonoční neděli 1994 zastřelil dva prodavače, 26letého Jamese Armstronga a 20letého Brada Lindseye. Uloupil 392 dolary. Protože ale neodpovídal popisu svědků a vypadal vyšší než člověk na záběru bezpečnostní kamery, trestu unikl.

Usvědčen byl až v roce 1998, kdy se dallaské policii podařilo získat dost důkazů o jeho vině. On si ale v té době už odpykával trest odnětí svobody na 60 let za vraždu jednapadesátileté ženy, kterou zabil rovněž při loupežném přepadení.

K vraždě dvou prodavačů se nakonec přiznal a dostal trest smrti.

Dorsey patřil do kategorie nejproblematičtějších vězňů. Během pobytu v cele smrti spáchal 95 přestupků. Mimo jiné také bodnul dozorce zbraní vyrobenou z násady. Podobnou zbraň našli při prohlídce jeho cely pouhých 14 dní před popravou.

Samotná poprava však proběhla v klidu. Dorsey před exekucí řekl: "Všechny vás miluji, všem vám odpouštím. Všichni se uvidíme, až se tam dostaneme.“ Pak dodal: „Dělejte, co máte.“ Mrtvým byl prohlášen devět minut po podání smrtící injekce.

Dorsey byl sedmým odsouzeným popraveným letos v Texasu. Další dva budou popraveni příští týden. Texas obnovil trest smrti v roce 1982. Od té doby tu bylo popraveno 412 odsouzených, což je více než v kterémkoli jiném americkém státě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám