Hlavní obsah

V Kanadě vyšetřují otřesný případ kanibalismu

Novinky, rei, NBC
TORONTO

Kanadský policista, který byl minulý týden u autobusu, v němž muž ubodal spolucestujícího a uřízl mu hlavu, viděl, jak útočník trhá kus masa oběti a pojídá ho. Skutečnost vyšla najevo poté, co policejní nahrávka s hlášením unikla o víkendu na internet.

Článek

Na náhrávce je slyšet policistu, jak přes vysílačku hovoří o útočníkovi a nazývá ho slovem badger (štváč, mučitel). Říká, že muž má nůž a nůžky a "zatímco mluvíme, v přední části autobusu znesvěcuje tělo“. Záznam je dlouhý téměř půl druhé minuty a policista pokračuje v líčení scény: "'Badger' je teď v zadní části autobusu, trhá kusy a jí je“. Úřady únik interní komunikace vyšetřují.

Policie byla k linkovému autobusu z Edmontonu do Winnipegu přivolána v pozdních středečních hodinách. Vůz zůstal stát asi 20 kilometrů od Portage La Prairie v Manitobě poté, co cestující bez zřejmé příčiny napadl 22letého Tima McLeana sedícího vedle, zasadil mu až padesát ran a uřízl mu hlavu. Vince Weiguang Li (40) čelí obvinění z vraždy druhého stupně.

Li řekl zaměstnavateli, že potřebuje dva dny volna kvůli přijímacímu pohovoru do zaměstnání ve Winnipegu. Manželce zase tvrdil, že si musí vyřídit rodinnou záležitost. Žádnému z nich se pak neozval. Jeho zaměstnavatele zločin šokoval. Li byl podle něj zdvořilý a spolehlivý pracovník.

Útočník se před soudem poprvé objevil v pátek bez právníka a využil práva nevypovídat. Další stání je plánované na úterý.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám