Hlavní obsah

FBI pátrá po muži, který žil jako Rockefeller

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOSTON

Se slavným jménem, okázalým bohatstvím a distingovaným přízvukem byl Clark Rockefeller respektovaným členem vysoké společnosti z východního pobřeží Spojených států. Přesto musela policie, která po něm pátrá kvůli únosu jeho dcery konstatovat, že po něm nezůstaly žádné relevantní stopy a nikdo neví, kdo muž je.

Článek

Detektivové Rockefellera (48) popsali jako ducha, který po sobě i před nedělním únosem sedmileté dcery Reigh Bossové zanechal sérii falešných stop. Otec dítě unesl v neděli v Bostonu. Bývalá manželka Sandra Bossová (41) dostala dceru do péče a odstěhovala se s ní do Londýna, což Rockefeller těžce nesl.

Detektivové teď pátrají po rodném listě a dalších dokumentech, aby se vůbec dozvěděli, kdo muž skutečně je. „Nikdo neví, kdo ten chlápek je. Je to duch,“ řekl televizi ABC jeden z bostonských vyšetřovatelů.

Na univerzitě ho neznají 

FBI uvedla, že Rockefeller vlastní cestovní pas na jméno Michael Brown. Používá také další jména, mimo jiné J. P. Clark Rockeffeler či James Frederick. Přátelům tvrdil, že pracuje pro Pentagon, buď jako matematik nebo fyzik. Nikdy prý netvrdil, že patří k dynastii magnátů, když s nimi ale byl spojován, nebránil se. Jeho rodiče prý zemřeli při autonehodě, když byl dítě. Tvrdil také, že studoval na univerzitě Yale, kde o něm nejsou žádné záznamy. Bossovou, která pracovala i pro newyorského starostu, si vzal v roce 1995. Dokumenty o sňatku ale nejsou k nalezení. Rockefeller hovořil rád o Jihoafrické republice a policie se domnívá, že tam žil.

Poté, co dceru unesl, odvezla oba kamarádka do New Yorku. Zaplatil jí za to 500 dolarů. Aileen Angová se domnívala, že otec dostal dceru do péče. Dceři v autě tvrdil, že se budou na jachtě plavit do Peru nebo na Bermudy.

Policie potvrdila, že Rockefeller v nedávné době vybral z účtu vysoký obnos, za který nakoupil zlaté mince, jež je nemožné vyhledat a snadné v zahraničí vyměnit za peníze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám