Hlavní obsah

Letadlo ČSA mělo v New Yorku problémy, vrátilo se na letiště

Letadlo Českých aerolinií se ve čtvrtek krátce po startu z New Yorku muselo vrátit zpět na Kennedyho letiště. Důvodem byla podle mluvčí aerolinek Daniely Hupákové porucha motoru. Cestující se zpět do Evropy vracejí jen s obtížemi, protože většina mezikontinentálních letů je během hlavní sezony vyprodána.

Článek

Letoun se otočil zpět po zhruba půlhodinovém letu, protože kontrolka signalizovala poruchu na pravém motoru. Stroj zatím zůstává v New Yorku. "Letoun prošel první povrchovou kontrolou, bylo zjištěno poškození lopatek motoru," uvedla Hupáková. Podle ní nešlo o nouzové přistání a bezpečnost 219 cestujících nebyla ohrožena.

Podle Hupákové byli cestující ubytováni v hotelu v New Yorku. Zástupci Českých aerolinií je postupně přesměrovávají na lety jiných leteckých společností, dodala mluvčí. Někteří cestující si ale na postup aerolinií stěžují. "Jsme rozrušení, protože letadlo se málem zřítilo, nikdo nás neinformoval, nikdo se o nás nepostaral," řekla  jedna z cestujících.

Podle ní se letadlo po vzletu začalo náhle řítit k zemi, posléze pilot stroj opět zvedl. Právě zmíněná žena a skupinka asi deseti lidí se do hotelu nedostali, ale po hodinách čekání odletěli s Kuwait Airways do Londýna. V Londýně však místo přislíbeného navazujícího letu do Prahy čekají, i se dvěma kojenci, dosud. Jak dodala cestující, odlet skupiny je aktuálně naplánován na 22:00.

"Kapacita letů do Evropy je bohužel v sezóně velmi omezená, proto někteří cestující vyčkávají na nejbližší možné spojení stále ještě v hotelu," řekla Hupáková. Téměř žádná volná místa nenabízejí ani další lety ČSA.

Do New Yorku létají ČSA s více než 15 let starými stroji Airbus A310. Jeden z nich prošel nedávno nákladnou modernizací; podle Hupákové však nejde o porouchaný stroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám