Hlavní obsah

Šéf polygamní sekty obžalován ze zneužívání nezletilých

SOUTH PADRE

Velká porota v Texasu obžalovala v úterý šéfa polygamní sekty Fundamentalistické církve Ježíše Krista svatých posledních dní (FLDS) Warrena Jeffse ze sexuálního násilí vůči nezletilé, z bigamie a z toho, že neinformoval o sexuálním násilí na třech dalších nezletilých. Obviněno bylo i pět dalších členů sekty.

Článek

Jeffs je už byl loni v listopadu odsouzen za dva podobné zločiny v Utahu na dvakrát pět let. Spolupodílel se na znásilnění, když dojednal sňatek čtrnáctileté dívky s jejím 19letým bratrancem a pod hrozbou pekelných muk ji přesvědčoval k pohlavnímu styku, jenž se později uskutečnil. Sektu ale dále řídil z vězení.

V dubnu texaská, policie vtrhla do areálu ranče Sion patřící Fundamentalistické církvi Ježíše Krista svatých posledních dní (FLDS). Policisté z ranče vyvedli na 400 dětí, které byly rodinám odebrány kvůli podezřením, že členové církve zneužívali nezletilé. Děti posléze nejvyšší soud vrátil rodinám. Další razie se konaly ve městech Colorado City a v utažském Hildale.

Jeffs oddal podle šetření čtyři dívky ve věku 12 až 15 let. Jednu z nich si údajně vzal sám a pak ji zneužil. Podle některých informací měl Jeffs asi 70 žen.

V dubnu policie zasáhla na základě anonymního telefonátu dívky, která tvrdila, že ji nezletilou provdali za staršího muže a ona s ním teď čeká dítě.

Fundamentalistická církev Ježíše Krista svatých posledních dní (FLDS), která má deset tisíc členů, se oddělila od mormonů, když mornoni ustoupili od mnohoženství. Právě na něm sekta trvá, muž má mít nejméně tři manželky.

Reklama

Související témata:

Související články

Úřady odebraly polygamní sektě 52 dívek

Americké úřady ve státě Texas odvezly z ranče ve městě Eldorado 52 dívek. Ranč patří polygamní Fundamentalistické církvi Ježíše Krista svatých poslední dnů....

Výběr článků

Načítám