Hlavní obsah

Bushová se s manželem rozvádí, tvrdí bulvár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON
Aktualizováno

První dáma Spojených států Laura Bushová se chce rozvést. S touto informací přišel americký bulvár. Bushová si podle něj píše deník a v něm má popisovat, že je nešťastná z toho, že se její manžel vrátil k alkoholu a tráví hodně času s ministryní zahraničí Condoleezzou Riceovou.

Foto: Avi Ohayon/GPO/Handout , Reuters

George a Laura Bushovi

Článek

Podle amerického bulváru National Examiner, kterého cituje italský deník Corriere della Sera, by měl být rozvod oficiálně oznámen příští rok v lednu poté, kdy už bude v Bílém domě sedět nový prezident.

National Examiner cituje zdroj blízký rodině americké hlavy státu, podle kterého by Laura Bushová mohla po rozvodu získat 20 miliónů dolarů. Podle zdroje je manželství už delší dobu v krizi.

"Už spolu téměř nemluví, skoro výhradně jen při oficiálních příležitostech," cituje jej Examiner. Podle bulváru by Bush chtěl, aby s ním Laura zůstala. "Ona už toho ale má dost a chce vlastní život," dodal.

Důvody, kvůli kterým se chce Bushová rozvést, je prý několik. Na pozadí všeho je podezření, že Bush měl milostnou story se svojí ministryní zahraničí, třiapadesátiletou Condoleezzou Riceovou. Neméně důležitým důvodem mohou být podle bulváru také problémy, které má prezident s alkoholem. Pít sice přestal ve 40 letech, údajně se ale kvůli stresu z války v Iráku a pohromy způsobené uragánem Katrina k láhvi znovu vrátil.

Přátelský rozchod

"Oba dva jsou přesvědčení, že přinášejí velkou oběť své zemi tím, že dělají, že jejich manželství má ještě šťávu. To je už dlouho pohřbeno," píše Examiner s tím, že rozvod bude veřejný poté, co Bush skončí v Bílém domě.

"Poté oba zveřejní zprávu, ve které oznámí přátelský rozchod. Budou chtít vytvořit představu zbožných duší, jejichž manželství skončilo kvůli těžkým prezidentským povinnostem," napsal bulvár.

Je-li zpráva bulváru věrohodná, může pozice republikánů před listopadovými volbami prezidenta poškodit ještě víc než nedávná sexuální aféra Larryho Craiga na pánských záchodcích s mladými chlapci na letišti v Minneapolis, po němž byl senátor za Idaho nucen odstoupil.

O rozvodu prvního páru USA píše také deník Globe, podle kterého manželé už spolu fakticky nejsou. Globe podotkl, že Laura Bushová svého manžela nedoprovázela na summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC).

Nutno podotknout, že summit se uskutečnil loni v září a na další zahraniční cesty se Bushová po boku manžela vydala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám