Hlavní obsah

Pomoc pro oběti hurikánu Katrina skončila ve věznicích a na úřadech

Novinky, CNN,

Pomoc určená pro oběti hurikánu Katrina skončila ve věznicích a na úřadech státu Mississippi, zjistila americká televize CNN. Na postižené nezbylo nic. Je to další ukázka toho, jak špatně byla pomoc organizovaná.

Článek

Například kávovary, nádobí i povlečení určené pro oběti hurikánu Katrina skončily ve věznicích ve státě Mississippi. Další kávovary a čisticí prostředky získalo místní ministerstvo pro divokou přírodu, rybářství a národní praky.

Umělohmotné kontejnery zase skončily na mississippském ministerstvu financí. Část pomoci také dostaly místní dobrovolné sbory hasičů a studentské koleje. „U těchto věcí jsme nezjistili velkou potřebu,“ řekla mluvčí mississippského úřadu pro přebytky.

Úřad pro nouzovou pomoc FEMA měl po dva roky uložené vybavení pro domácnost za 85 miliónů dolarů. Kromě nádobí a povlečení tam byly i ručníky nebo trička, kalhoty a boty.

V únoru je nabídl jako přebytky vládním úřadům a šestnácti státům, mezi nimiž byl i Mississippi. Nejvíce postižený stát Louisiana, kde leží New Orleans, dokonce o tuto pomoc ani nežádal.

Lidé, kteří přímo pomáhali v postižených oblastech, ani nevěděli, že podobné vybavení pro domácnost měla FEMA k dispozici a že by o ně byl velký zájem.

Reklama

Výběr článků

Načítám