Hlavní obsah

Při srážce zdravotnických helikoptér v USA zemřelo šest lidí

FLAGSTAFF

Srážka dvou zdravotnických helikoptér v Arizoně v neděli odpoledne tamního času si vyžádala nejméně šest lidských životů. Jedna zraněná žena je v kritickém stavu. Vrtulníky se srazily ve vzduchu poblíž nemocnice ve Flagstaffu.

Foto: Profimedia.cz

Helikoptéra Bell 407

Článek

Na palubě helikoptéry Bell 407 společnosti Air Methods Corporation, která letěla z coloradského Englewoodu, zahynuli tři lidé, včetně přepravovaného pacienta. V druhém stroji stejného typu, který letěl z Woods Cross v Utahu, zahynuli pilot, zdravotník a pacient. Zdravotní sestra je v kritickém stavu.

Podle mluvčího utažské společnosti Classic Helicopter Service, která provozovala tento vrtulník, zdravotní středisko ve Flagstaffu nedisponuje letovými kontrolory, takže piloti si sami musejí dávat pozor.

Po srážce se vrtulníky zřítily na zalesněného terénu, asi kilometr od nemocnice. "Z trosek se nedalo ani poznat, že to byly vrtulníky," poznamenal mluvčí místních hasičů, kapitán Mark Johnson. Po srážce a pádu stroje začaly hořet a zapálily les na ploše asi čtyř hektarů, ale mezitím se plameny podařilo uhasit. Při výbuchu jednoho stroje utrpěli zranění také dva záchranáři z jedné sanitky, ale nejsou v ohrožení života.

Příčina nehody se zjišťuje. Na místo neštěstí směřuje z Washingtonu tým vyšetřovatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám