Hlavní obsah

Američan zavraždil kolegy, protože ho šéf nutil používat ochranné brýle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletého Wesleyho N. Higdona, který ve středu v továrně na výrobu plastů v americké státě Kentucky zabil své kolegy, ke střelbě vyprovokoval spor s nadřízeným. Ten po mladém muži chtěl, aby při práci používal ochranné brýle a zakazoval mu používat mobilní telefon. Higdon jej proto zastřelil a spolu s ním ještě další čtyři lidi, poté zbraň obrátil proti sobě.

Článek

Wesley N. Higdon pracoval v lisovně plastů ve městečku Henderson v západním Kentucky. Dle policie se nikdy v minulosti nedostal do střetu se zákonem. Středeční incident, při němž přišlo o život pět lidí i sám útočník, si proto policisté vysvětlují jako zkratové jednání.

Muži údajně vadilo, že ho nadřízený nutil používat v zaměstnání ochranné brýle, a že mu nebylo dovoleno používat při práci na výrobní lince mobilní telefon.

Dvě hodiny před tím, než Higdon poprvé použil zbraň, volal rozrušený přítelkyni a svěřil se, že chce zabít svého šéfa. Dívka však sdělení nevěnovala pozornost a informaci si nechala pro sebe.

Poté, co se Higdon následně dostal na blízké čerpací stanici do sporu s kolegou, vrátil se zpět do továrny a zastřelil svého nadřízeného. Kolegy našel na odpočívárně. Na místě zůstali čtyři mrtví, další člověk zemřel po převozu do nemocnice. Útočník pak obrátil zbraň proti sobě. Všem obětem šíleného střelce bylo mezi 25 a 30 lety. Zaměstnanci továrny i obyvatelé města jsou z incidentu v šoku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám