Hlavní obsah

V USA zadrželi tři stovky organizátorů prostituce, osvobodili 21 nezletilých

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

V šestnácti amerických městech byly během pěti posledních dnů podniknuty velké razie proti lidem organizujícím prostituci. Při akcie federálního vyšetřovacího úřadu (FBI) bylo zadrženo 345 lidí. Ze spárů kuplířů byly vysvobozeny dvě desítky nezletilých.

Článek

Podle úřadů bylo 290 lidí zadrženo v souvislosti s organizováním a poskytováním prostituce dospělými lidmi. Většinou byli obviněni podle federálních zákonů, které jsou přísnější.

Akce byla podniknuta ve většině velkých měst Spojených států. V Kalifornii byly razine podniknuty v Los Angeles, Oaklandu a Sacramentu, na Floridě pak v Tampě a v Miami. Další razie při koordinované akci FBI byly provedeny mimo jiné ve Washingtonu, v Las Vegas, v Renu, v Bostonu, v Detroitu, Atlantě, v Houstonu a v Dallasu.

Hlavním cílem bylo vysvobodit nezletilé děti, které byly nuceny poskytovat prostituci. Agenti jich nich našli 21. Počet nezletilých, které se podařilo za posledních pět let vysvobodit z rukou kuplířů, pasáků a organizací provozujících prostituci, vzrostl na 433. FBI před pěti lety zahájila program boje proti zneužívání nezletilých

„Tyto děti jsou oběťmi. Ztrácejí schopnost odejít. Je to otroctví 21. století,“ uvedl předseda Národního centra pro zmizelé a zneužívané děti Ernie Allen. Podle něj mají organizátoři prostituce zájem o chlapce od 11 let a o dívky od 12 let.

Podle studie Pensylvánské university hrozí asi 300 000 dětem v USA nebezpečí, že budou sexuálně zneužívány a nuceny k prostituci. Většinou jde o děti na útěku nebo odvlečené. Každý rok uteče z domova 1,6 miliónu dětí, většina se jich ale záhy vrátí.

Reklama

Výběr článků

Načítám