Hlavní obsah

Šesté chodidlo vyplavené na kanadské pobřeží bylo zvířecí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VANCOUVER

Šesté chodidlo, které bylo ve středu nalezeno na pobřeží západní Kanady, bylo falešné. Oznámil to ve čtvrtek úřad místního vyšetřovatele, podle nějž šlo ve skutečnosti o zvířecí tlapu strčenou do tenisky, uvedla agentura AP.

Článek

Podle policie se tak na záhadě objevujících se obutých chodidel, které vyplavuje moře v okolí města Vancouver, pokusil přiživit nějaký vtipálek. Chodidlo bylo obuté do tenisky, a proto nebylo na první pohled patrné, co je uvnitř.

"Kdokoli tohle udělal, dal si zjevně čas a práci, aby to vypadalo věrohodně," řekl policejní inspektor Brendan Fitzpatrick. Upozornil ale, že dotyčný může být za svůj čin stíhán.

Případ je tímto uzavřen, ale policie nadále pokračuje ve snaze identifikovat ostatní nohy. DNA odebraná z prvních tří nálezů ale zatím nesouhlasí s žádným z existujících vzorků pohřešovaných osob.

Záhadné objevy, které vyvolávají spekulace kanadských médií, začaly loni v srpnu. V pořadí páté chodidlo bylo objeveno ve vodě řeky Fraser na předměstí Vancouveru. Bylo to jediné chodidlo levé nohy z dosud nalezených, ostatní patřila pravým nohám. Další chodidla byla vyplavena v únoru a v květnu - všechna v provincii Britská Kolumbie v oblasti mezi ostrovem Vancouver a pevninou.

"Zvažujeme všechny možnosti... včetně té, že tyto nálezy jsou vzájemně propojeny," řekla mluvčí kanadské policie Annie Linteauová. Policie nicméně nezjistila, že by šlo o zločin. "Nic neukazuje na to, že chodidla byla odříznuta," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám