Hlavní obsah

OBRAZEM: Fidel Castro se opět objevil v televizi

HAVANA

Po pěti měsících se v kubánské televizi v úterý večer opět objevily záběry bývalého vůdce země Fidela Castra. Zachycují ho s bratrem při schůzce s venezuelským prezidentem Hugem Chávezem, který byl v pondělí a v úterý v Havaně.

Foto: Reuters

Fidel Castro

Článek

Pohublý Fidel Castro v bundě v národních barvách s Chávezem a se svým bratrem Raúlem živě diskutoval. Podle oficiálního listu komunistické strany Granma jednali Chávez s Fidelem Castrem mimo jiné o "potravinové a finanční krizi a o mezinárodní energetické situaci".

Potvrdil to Chávez a dodal: „Fidel tam sedí, živý a v pořádku. Přemýšlí, píše a diktuje důležité strategie pro Kubu a Latinskou Ameriku.“

:.Venezuelský prezident Hugo Chávez (vlevo) při jednání s bratry Castrovými Fidelem (uprostřed) a Raúlem. foto: Reuters

Fidel Castro se na veřejnosti neobjevil už dva roky - od operace střev z července 2006. Jde o jeho první záběry od 16. ledna, kdy Kubu navštívil brazilský prezident Luiz Inacio Lula da Silva. V únoru Fidel Castro předal moc svému mladšímu bratrovi.

:.Kubánka sleduje Fidela Castra v televizi.foto: Reuters

Dlouholetý kubánský vůdce sice příležitostně píše články do novin, ale jeho absence na veřejnosti jen posiluje nepotvrzené zvěsti, že se jeho zdravotní stav se zhoršuje. Pochybnosti o jeho zdravotním stavu se rozšířily na počátku května, když dva týdny nevycházely jeho pravidelné sloupky v novinách.

:.Raúl Castro (vlevo) vítá Huga Cháveze na letišti José Martího.foto: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám