Hlavní obsah

Paul Newman se prý cítí dobře, podle kolegy má však rakovinu

Novinky, ČTK, Telegraph.co.uk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný oscarový herec Paul Newman odpověděl na nepotvrzené zprávy, které hovořily o jeho onemocnění rakovinou. Ve svém stručném prohlášení oznámil, že se mu "vede dobře." Jeho soused a obchodní partner, spisovatel A. E. Hotchner však informaci potvrdil, neupřesnil ale, o rakovinu čeho jde.

Článek

"Newman říká, že se mu daří dobře," uvedl jeho mluvčí Jeff Sanderson v e-mailu zaslaném agentuře Reuters a dalším médiím. Na jakékoli telefonické dotazy odmítl podrobněji odpovědět. "Takhle mi to (Newman) řekl. Říká, že se mu daří dobře, a toto je prohlášení, o něž jsem se s vámi chtěl podělit, víc nevím," uvedl Sanderson. "Mluvil jsem s jeho kanceláří... toto je prohlášení, které přišlo přímo od něj."

Dlouhodobý Newmanův soused a obchodní partner, spisovatel A. E. Hotchner, však agentuře AP informaci o rakovině potvrdil. "Řekl mi to asi před rokem a půl," uvedl Hotchner, který je podílníkem v Newmanově společnosti na výrobu salátových dresinků.

Podle četných zvěstí kolujících od pondělí v médiích a na internetu zjistili lékaři u třiaosmdesátiletého veterána stříbrného plátna rakovinu plic. Údajně se podrobuje ambulantní léčbě v newyorském Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Mluvčí léčebného zařízení uvedla, že není informována o tom, zda se tu Newman skutečně léčí.

Vzdal režii v divadle

Herec, který si zahrál v asi 60 filmech a exceloval například ve snímcích Butch Cassidy a Sundance Kid, Podraz či Frajer Luke, se odebral na odpočinek loni v květnu. Zjistil prý, že už mu hraní nejde tak jako dřív.

Minulý měsíc se Newman vzdal režírování divadelní adaptace románu Johna Steinbecka O myších a lidech, kterou má letos uvést divadelní společnost Westport Country Playhouse ve městě Westport ve státě Connecticut. Divadlo, které řídí Newmanova žena Joanne Woodwardová, by mělo hru uvést v říjnu. Na režisérském křesle Newmana nahradí Mark Lamos.

Newman si vysloužil devět nominací na prestižní ocenění americké filmové akademie, dostal ale jediného Oscara pro nejlepšího herce v hlavní roli za film Barva peněz (1986) z prostředí hazardních hráčů.

Herec byl úspěšný i mimo filmové plátno, uspěl například jako automobilový závodník. V roce 1979 dokonce obsadil druhé místo ve slavném závodu Le Mans. Dobře si vedl i jako tvůrce řady potravinářských výrobků Newman's Own, které zdobí jeho jméno a tvář. Takto vydělané peníze věnoval na charitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám