Hlavní obsah

OBRAZEM: Při bouřích a povodních zahynulo v USA osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendové bouře a povodně si v USA vyžádaly nejméně osm obětí. Šest z nich je z Michiganu. Nejvíce je však postižena Iowa, kde voda stále stoupá, Indiana a také Wisconsin.

Článek

V Michiganu se utopili dva zaměstnanci rozvážející místní noviny, když skončili s autem v rozvodněném potoku. Ve státě se utopil ještě jeden muž, další dva lidi zabily padající stromy. Jednu žena zahynula, když prudký poryv větru smetl rekreační vozítko a ona skončila pod ním.

:.Bouře v Columbusu v Indianěfoto: ČTK/AP

V Indianě se jeden člověk utopil a jeden je pohřešován. Osmou obětí bouří je muž, kterého v Connectitutu zasáhl blesk. Další čtyři lidi přitom zranil.

:.Řeka Root se ve wisconsinském Racine vylila ze břehů. foto: ČTK/AP

Nejhorší je ale situace v Iowě. V Iowa City, kde žije 63 000 lidí se obávají zaplavení města z nádrže, ve které stále stoupá hladina. Iowa zažívá nejhorší povodně za posledních deset let a hladina řeky Iowa v Iowa City možná dosáhne rekordní výše z roku 1993, kdy byla pod vodu většina státu.

:.Zaplavené ulice v Iowa Cityfoto: ČTK/AP

Americký prezident george Bush už vyhlásil v 29 okresů v Indianě za oblast postiženou velkou katastrovou. Své domovy muselo opustit 1500 lidí a evakuováno muselo být i 150 obyvatel domu s pečovatelskou službou a 250 pacientů nemocnice v Columbusu.

:.Řeka Root se ve wisconsinském Racine valí přes hráz jezu. foto: ČTK/AP

Také guvernér Wisconsinu Jim Doyle vyhlásil stav nouze v dalších 29 okresech Více něž tucet domů tam smetla řeka Kickapoo v La Farge. Národní garda zahraňovala padesát lidí, kteří bydleli v obytných přívěsek, když jejich parkoviště zaplavila voda

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám