Hlavní obsah

Americké námořnictvo opět úspěšně sestřelilo balistickou raketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké námořnictvo provedlo ve čtvrtek další test svého protiraketového systému Aegis. Jedna ze dvou antiraket Standard Missile Mk 3 zasáhla balistickou střelu simulující nepřátelský scud pět minut po startu.

Článek

Test byl proveden v Pacifiku. Z obojživelné vyřazené vojenské lodě byla u havajského ostrova Kauai vypálena raketa simulující scud. Křižník USS Lake Erie vypálil dvě antirakety. Jedna z nich zasáhla cíl pět minut po startu asi 100 mil severozápadně od Kauai. Cílem testu bylo ověřit likvidaci rakety na krátkou vzdálenost. Raketa byla zasažena v sestupné fázi letu před dopadem.

Dvě antirakety byly vypáleny podle viceadmirála Brada Hicka právě kvůli tomu, že vzdálenost byla malá. Podle Hicka bude systém pro likvidaci střel na blízko během dvaceti měsíců instalován na všech 18 lodích vybavených systémem Aegis.

Cílem testu bylo ověřit, zda lze raketu SM použít i proti raketám krátkého doletu a nahradit tak systém patriot v oblastech, kde není dispozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám