Hlavní obsah

OBRAZEM: Hollywoodská studia v Los Angeles jsou v plamenech

LOS ANGELES
Aktualizováno

Velký požár vypukl v neděli ráno místního času na pozemcích americké filmové společnosti Universal Studios v kalifornského Los Angeles. Na místě je na 200 hasičů, kteří na plameny chrlí vodu z vrtulníků. Internetové záběry televize CNN ukazují budovu jednoho z ateliérů v plamenech a husté sloupy černého kouře až vysoko nad dějiště požáru.

Foto: Reuters

Filmová studia zachvátil velký požár.

Článek

Podle zpravodajské stanice Fox News se při hašení zranil jeden požárník. Škoda se předběžně odhaduje na desítky milionů dolarů.

Dozorčí losangeleských hasičů Daryl Jacobs řekl agentuře AP, že shořela nejméně jedna budova, a oheň zničil tři bloky filmových kulis. "Fasády jsou z masivního dřeva a hoří velmi rychle," poznamenal s tím, že oheň stále zuří, ačkoliv se jej podařilo lokalizovat. Příčiny požáru zatím nejsou známy.

:. Shořela nejméně jedna budova, oheň zničil také tři bloky filmových kulis.foto: Reuters

Podle šéfa losangeleských hasičů Franka Reynosa došlo na pozemcích studia ráno místního času nejméně k jednomu výbuchu. Reynoso dodal, že podle některých informací, které má se možná na místě právě natáčelo.

Web televize CNN píše o třech explozích. Na pozemcích Universal Studios je zábavní park a filmová a televizní studia, podle serveru BBC zabírají zhruba 230 akrů. Natáčel se tu například filmový trhák Jurský park nebo King Kong, uvedl server BBC.

:. S požárem bojuje na 200 hasičů.foto: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám