Hlavní obsah

Kanadský pár prodával na internetu své týdenní dítě

Novinky, ČTK, The Vancouver Sun
VANCOUVER

Kanadská policie zvažuje obvinění páru z Vancouveru, který prostřednictvím internetového serveru nabídl k prodeji sedmidenní novorozeně za 10 000 kanadských dolarů (asi 160 000 korun). Úřady už rodičům dítě odebraly.

Článek

Na inzerát na serveru Craigslist narazila náhodou v pátek nejmenovaná Kanaďanka. "Novorozená holčička, sedm dní stará, zdravá a moc hezká," uváděla nabídka. "Neplánovaná a nad naše možnosti, hledáme pro ni dobrý domov. Prosím, ozvěte se co nejrychleji."

Během několika hodin poté, co žena zavolala policii, vystopovali policisté mobilní telefon, jehož číslo bylo v inzerátu uvedeno, v bytě ve Vancouveru. V něm našli čtyři dospělé osoby včetně šestadvacetiletého otce a třiadvacetileté matky, která sedmidenní holčičku zrovna kojila.

"Pochopitelně první, co nám řekli, bylo, že to byl jenom žert," uvedl zasahující policista Tim Fanning. Policie rodiče zadržela, vyslechla a poté propustila, nyní zvažuje jejich obvinění. Dítě jim bylo prozatím odebráno.

Otec, který inzerát na internet umístil, skončil ve vazbě. Pár nebyl policistům neznámý, v minulosti měl problémy s drogami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám