Hlavní obsah

OBRAZEM: Tornáda zabila v USA osm lidí včetně batolete

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MINNEAPOLIS

V neděli se přes americký středozápad opět přehnala tornáda. Jejich řádění si vyžádalo osm mrtvých. Sedm lidí zabila v iowských městech Parkersburg a New Hartford, osmou obětí bylo batole, které živel připravil o život na předměstí Minneapolis.

Článek

Nejvíce postižená byla města v Iowě. Při prvním úderu tornáda zahynulo v městě Parkersbrugh pět osob, než se přesunulo do patnáct kilometrů vzdáleného New Hartfordu, kde si vyžádalo další dvě oběti, sdělil mluvčí iowského guvernéra Troy Price. Velké škody tornádo také způsobilo v šedesát kilometrů vzdáleném Dunkertonu.

:.Z domu zasaženého v Parkersburgu tornádem zbyly jen základy. foto: ČTK/AP

Další tornádo zasáhlo i předměstí dvojměstí Minneapolis - St-Pauli. Řádilo také v satelitním městečku Hugo, kde zahynulo dvouleté dítě. Dalších devět osob včetně dítěte bylo zraněno. V Hugu tornádo zničilo 50 domů a dalších 150 jich poškodilo.

Tornáda byla zaznamenána už o den dříve. V sobotu se objevila v Oklahomě v Texasu. I automobilová nehoda v Coloradu, při níž zahynuli v pátek dva lidé, byla způsobena tornádem. Tornádo vůz smetlo ze silnice.

:.Auto smetené tornádem v Coloradu foto: ČTK/AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám