Hlavní obsah

Letadlo ztratilo za letu kryt klimatizační jednotky

Novinky, Dallas Observer, Dallas News
DALLAS

Cestu přes oceán absolvoval Boeing 767 společnosti American Airlines bez krytu klimatizační jednotky na břichu trupu. Pilot jeho ztrátu zjistil až po přistání v Paříži. Hluk padajícího krytu považoval pouze za rachot posouvajícího se nákladu. Přístroje nic nesignalizovaly. Podle společnosti nebyli cestující ohroženi, protože kryt nebyl nad přetlakovou částí trupu.

Článek

Mimořádná událost se stala 20. dubna na letu z Dallasu do Paříže. Deset minut po startu posádka i cestující zaslechli velký hluk z břicha stroje. O dalších šest minut později uslyšeli velkou ránu . „Znělo ta jako exploze,“ uvedl jeden ze stevardů.

Pilot se však rozhodl pokračovat v letu, protože přístroje nic zvláštního neukázaly. Domníval se, že rachot způsobil pohyb špatně upevněného nákladu.

American Airlines případ vyšetřují. Tvrdí, že nikdo z cestujících ohrožen nebyl. Podle společnosti jednal pilot správně.

„Kapitán udělal přesně to, co chceme. Nerozhodl se v nejistotě, poslal druhého pilota na záď letadla, aby si poslechl, jestli hluk trvá, ale netrval,“ píše se v zprávě aerolinek.

Odborník na leteckou dopravu Denny Kelly ale tvrzení zpochybňuje. Podle něj se měl pilot vrátit. „Letíte nad vodou a jste tři hodiny vzdáleni odevšad a něco špatného se může stát.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám