Hlavní obsah

VIDEO: Kamera zachytila filadelfské policisty, jak bijí podezřelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FILADELFIE

Posádka televizního vrtulníku v americké Filadelfii natočila záběry incidentu, při němž více než desítka policistů zkopala a zbila trojici mužů, které vytáhla z automobilu. Informovala o tom agentura AP.

Článek

Videonahrávka televize WTXF-TV zachycuje tři policejní vozy, které v pondělí zastavily vozidlo a policisté se shlukli se kolem něj. Nejprve z něj vyvlekli dva muže, které povalili na zem, opakovaně do nich kopali a bili je. Pak z auta vytáhli i třetího a i ten posléze skončil na zemi a byl zbit a zkopán.

"Při zběžném pohledu to samozřejmě vypadá, že bylo použito nepřiměřené síly," komentoval to podle agentury AP policejní komisař Charles Ramsey. "Ale neradi bychom se unáhlili v úsudku."

Policisté reagovali na zprávu o střelbě v nedalekém okolí, uvedly policejní zdroje. Není bezprostředně jasné, co předcházelo konfrontaci.

Podle Ramseye byli filadelfští policisté nervózní od soboty, kdy byl zastřelen jejich kolega Stephen Liczbinski, který se nachomýtl k loupeži.

Policisté jednoho z lupičů v neděli zastřelili a dalšího zatkli. Třetí zločinec je na útěku.

Reklama

Výběr článků

Načítám