Hlavní obsah

VIDEO: Kněz se vznesl na nafukovacích balóncích a ztratil se

CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAO PAULO

Ve středu pokračuje v jižním Atlantiku pátrání po brazilském knězi, který se snažil překonat rekord v letu pod nafukovacími balónky. Je nezvěstný od neděle. Na hladině oceánu bylo v úterý objeveno několik proražených balónků, kněze se však objevit nepodařilo.

Článek

Reverend Adelir Antonio di Carli odstartoval v neděli z přístavu Paranagua. Do vzduchu ho vynesly stovky balónků naplněných héliem. Po osmi hodinách letu ztratil kontakt se zemí. „Naposled použil mobilní telefon a GPSD v neděli ve 20:45, aby oznámil námořnictvu, kde se nachází, uvedl velitel záchranářů z Penha Johnny Coelho

V úterý večer se podařilo na oceánu nalézt u brazilského státu Santa Catarina na jihu země, poblíž místa, odkud se naposled spojil se zemí, několik protržených balónků, ale kněz tam nebyl. Je možné, že vzdušný proud zanesl kněze nad moře, ale nelze vyloučit že skončil na pláži nebo v hustém lese. Pátrání dále pokračuje: “Vzhledem k jeho fyzické kondici a vybavení, které s sebou nesl, mohu říci, že je osmdesátiprocentní šance, že je stále naživu,“ uvedl Johnny Coelho.

Kněz měl nejen mobil a GPS, ale taky helmu, speciální hliníkový termooděv, zásoby vody a padák. Byl to zkušený parašutista.

Podobnou akci nepodnikl poprvé. Letos 13. ledna ho vyneslo 600 balónků do vzduchu. Během čtyři hodin přeletěl z města Ampere do sousední Argentiny.

Knězi však nešlo jen o rekord. Peníze, které by takto získal, chtěl použít k vybudování svatostánku a prostoru pro odpočinek pro řidiče nákladních aut, projíždějících největším brazilským přístavem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám