Hlavní obsah

V USA zadrželi muže, který zanechal v hotelu ricin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

V USA zadrželi ve středu muže, který zanechal v hotelovém pokoji v Las Vegas ricin. Oznámil to mluvčí Federálního vyšetřovacího úřadu (FBI) Richard Kolko. Zadržený muž musel být hospitalizován s otravou tímto jedem.

Článek

Zadrženým je 67letý Roger Bergendorff. Muž si najal hotelový pokoj , kde byl před časem ricin nalezen. Musel být hospitalizován s podivnými příznaky, u nichž se ukázalo, že jde o otravu ricinem Byl obviněn z toho, že vlastnil biologický jed a bez povolení i střelné zbraně.

V hotelovém pokoji, který si najal, byla také objevena kniha s názvem Anarchistická kuchařka, které obsahuje řadu návodů na výrobu jedů a dalších nebezpečných látek. V pokoji byly též objeveny dvě střelné zbraně, puška a pistole s tlumičem.

Bergendorffův bratranec Thomas Tholen z Utahu byl na počátku tohoto měsíce obviněn velkou porotou v Salt Lake City za výrobu a vlastnictví ricinu. Tholen jel vyzvednout z hotelového pokoje pronajatého Bergendorffem jeho věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám